Beveiligingscamera info en prijzen

 

Om jouw huis of bezit te verdedigen is een beveiligingscamera essentieel. Zo kun je jou bezittingen in de gaten houden en kan iemand met kwade bedoelingen niet zo maar ergens mee weg komen. De grote vraag is dan natuurlijk wat voor beveiligingscamera’s je zou moeten aanschaffen. In deze blog leggen wij jou uit wat de beste keuze voor jou is. We geven je extra informatie over allerlei soorten beveiligingscamera’s en wat voor prijzen daarbij komen kijken.

Beveiligingscamera voor thuis

Het is tegenwoordig eenvoudig om je huis te beveiligen, onder meer dus met de draadloze beveiligingscamera’s, waarmee je steeds kunt zien wie wanneer thuis is. Daarnaast kun je je huis beveiligen met deurbel beveiliging en slimme beveiliging sensoren. Het is dus erg handig om een beveiligingscamera in huis te hebben, het kan ervoor zorgen dat als er een inbreker komt hij makkelijk te herkennen is. Wel zul je dan een groot deel van je privacy daarvoor op moeten geven.

Daarnaast kan een beveiligingscamera ook goed gebruikt worden als babyfoon of om te zien wat de huisdieren tijdens uw afwezigheid uitspoken. Daarbij kijken we niet alleen naar de functies die deze slimme beveiligingscamera’s herbergen, maar ook naar of er abonnementen nodig zijn om alle functies van de slimme beveiligingscamera te gebruiken. Met een databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben.

Beveiligingscamera prijzen

Camera’s hebben een boel voordelen, ze zijn namelijk vrij goedkoop, je kan ze overal plaatsen, ze zijn draadloos en ze nemen alles op zodat bij inbraak de beelden als bewijsmateriaal kunnen fungeren in een rechtszaak. Met een adviesprijs van rond de 150 euro kun je het slechter treffen als het om beveiligingscamera’s gaat.

Hoewel analoge camerabewaking nog bestaat en nog steeds veel gebruikt wordt, kiezen veel mensen vandaag eerder voor digitale camera beveiliging thuis. Voor camera’s die buiten te gebruiken zijn verwijzen wij je graag naar beveiligingscamera’s buitenshuis. Voor de plaatsing van een IP camera en een recorder kan je je bijvoorbeeld verwachten aan een startprijs van ongeveer 600 euro.

De opslagmogelijkheden van de beelden van IP camera’s zijn erg uitgebreid: ze kunnen rechtstreeks op de computer, op een SD-kaart of een externe harde schijf opgeslagen worden. Een analoge beveiligingscamera kan aangesloten worden op een digitale recorder, zodat je de beelden van de bewakingscamera kan opslaan. Voor de opslag van de beelden van IP-camera’s zijn er meer mogelijkheden.

 

Beveiligingscamera’s Prijzen
Dummy beveiligingscamera €10,- tot €40,-
Draadloze beveiligingscamera €150,- tot €400,-
Camera met een intercom €200,- tot €400,-
Nachtzicht beveiligingscamera €250,- tot €450,-
IP camera’s €600,- tot €850,-

beveiligingscamera met WIFI

Een beveiligingscamera set met wifi maakt gebruik van een IP netwerkcamera. Dat is een camera voorzien van een internetaansluiting. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de camera’s wel worden gezien in het netwerk maar er met geen mogelijkheid verbinding kan worden gemaakt, we hebben zelfs gezien dat camera’s wachtwoorden gekregen hebben. Opnames op de SD-kaart en live bekijken kunnen met een actieve internetverbinding thuis en onderweg alleen via de app worden gebruikt.

Veel IP Camera’s hebben tegenwoordig WIFI voorzieningen, waardoor plaatsing van een camera vaak relatief simpel is omdat er dan alleen een stroomvoorziening nodig is. Toch lukt het niet alle klanten om een goede WIFI verbinding te krijgen tussen de Camera en de pc, Tablet of Smartphone. De ip buitencamera (met een lens van 360°) zorgt ervoor dat je altijd kunt zien wat er in of rondom je huis of bedrijfspand aan de hand is. De beelden zijn in Full HD-kwaliteit (1080P) en zijn te bekijken via je smartphone of tablet. De beveiligingscamera heeft een Fish-eye lens, waardoor een 360 ° beeldweergave mogelijk is. Daarbij kun je de beelden op jouw smartphone live bekijken via een speciale app en ontvang je een melding als er iets gebeurt. Deze slimme beveiligingscamera is te bedienen via de Yale View app, zodat je altijd en overal beelden van jouw huis kunt bekijken via je smartphone.

Draadloze IP-camera’s sluit je via wifi aan op je internetrouter en sturen alle beelden draadloos door. Dit is het meest praktische in gebruik, je kunt nu op afstand zien wat er in je huis gebeurt, je kunt luisteren en in sommige gevallen ook praten op afstand via de luidspreker in de beveiligingscamera, beelden kunnen worden gestuurd naar smartphone, e-mail, FTP of naar een opslagdienst. U kunt gebruik maken van een gsm alarmsysteem met camera, zoals de modellen van Matigard Op die manier combineert u de beveiligingscamera set met wifi met de mogelijkheid om de beelden daarvan ook op afstand te bekijken.

beveiligingscamera voor buiten

Beveiligingscamera’s voor buiten zijn natuurlijk uiterst ideaal voor het beveiligen van je huis. Zo heb je geen last van dat je privacy er aan leidt, alleen als je naar buiten gaat. En heb je inbrekers op beeld. Er zijn verschillende soorten camera’s voor buiten en je kunt ze op veel plekken neerzetten. Zo kunnen ze bij je deurbel, maar ook op andere onopvallende plekken. het enige wat je nodig hebt is een stroomkabel want de meeste buitencamera’s zijn uitgerust met wifi.

De beveiligingscamera’s zijn voor iedere situatie te gebruiken en kunnen beelden gemakkelijk opnemen en opslaan. De beste beveiligingscamera’s zorgen ervoor dat een terrein of gebouw op de juiste manier worden beveiligd, net als met een anti-klimstrip en raambeveiliging Bij heb je de mogelijkheid om goedkope beveiligingscamera’s te bestellen en te kopen. Als je kiest voor de nieuwste IP beveiligingscamera’s kun je direct actie ondernemen wanneer dit noodzakelijk is. Uiteraard is een goed Wifi signaal hierbij wel van essentieel belang. Voor camera’s die binnen te gebruiken zijn verwijzen wij je graag naar beveiligingscamera’s binnenshuis.

Tip: combineert u meerdere beveiligingscamera’s die draadloos beelden maken? Tegenwoordig zijn er verschillende soorten beveiligingscamera’s die kunnen worden geclassificeerd, afhankelijk van het signaal dat ze uitzenden of de technologie die ze gebruiken, de manier waarop ze video’s opslaan of opnemen, en ook hun vorm of ontwerp.

Camerabewaking

Cameratoezicht of camerabewaking is het houden van toezicht op een gebouw, gebied of (groepen) mensen met behulp van bewakingscamera’s. Er zijn verschillende doelen voor cameratoezicht mogelijk, zoals handhaving van de openbare orde en veiligheid, maar ook verkeerstoezicht, tellingen van personen of voertuigen of crowd-control. Wilt u meer informatie over camerabewaking en/of één of meerdere bewakingscamera’s? Het is bijvoorbeeld verplicht om met een pictogram aan te geven dat er camerabewaking in een gebouw geplaatst is en je mag ook geen camera’s installeren op openbaar domein.

Met intelligente camerabewaking systemen kunt u naast de gewone bewakingsfuncties ook gebruik maken van de combinatie camera & alarminstallatie , Met een wifi camera kunt u direct een alarmmelding van uw alarmsysteem beoordelen. Analoog: Er zijn 2 verschillende vormen van camerabewaking: analoog en HD IP. De analoge bewakingscamera heeft een wat verouderd systeem en het beeld is niet zo scherp als dat van een HD IP camerasysteem. Dankzij camerabewaking en camerabeveiligingssystemen d.m.v. IP-camera’s kunt u echter wel toezicht houden op de omgeving van uw pand of op specifieke ruimten.

Elke situatie kan een andere invulling vragen als het gaat om wat er specifiek gezien moet worden op de camerabeelden en wat het doel is van de camerabewaking. beveiligingscamera’s werken uitsluitend met bekabelde systemen, waardoor de camerabewaking uiterst moeilijk hackbaar is. Om de veiligheid te waarborgen installeren beveiligingsbedrijven enkel gecertificeerde bewakingscamera’s.

Interessante links

  • Meer informatie over alarmsystemen, brandpreventie en camerabewaking op de website IEH.be.
  • Als je graag meer wilt weten over beveiliging en bewaking dan is het verstandig om deze Wikipedia pagina te bekijken.
  • Wil je graag weten hoe de camerabewaking wet van België in elkaar zit, bekijk dat dan nu op de website belgium.be.