De werkzaamheden van een beveiligingsbedrijf

De werkzaamheden van een beveiligingsbedrijf

Vandaag de dag moet er nog steeds toestemming komen van de overheid om een buurtpreventieteam, een beveiligingsbedrijf, een burgerwacht of een ordedienst op te richten. Mobiele beveiliging surveillance is een pro-actieve beveiliging van een beveiligingsbedrijf met een controlerende functie. Een particulier beveiligingsbedrijf of recherchebureau oprichten kan niet zomaar. Zij mogen daarnaast geen werkzaamheden verrichten voor een beveiligingsbedrijf of recherchebureau. De invulling van werkzaamheden door een retail beveiliging beambte van een beveiligingsbedrijf kan zeer breed zijn.

De werkzaamheden kunnen door beveiliger ter plaatse worden uitgevoerd, of door iemand op afroep/alarmmelding of zoals steeds vaker voorkomt: met cameratoezicht. Het is goed om duidelijke afspraken met het beveiligingsbedrijf te maken met betrekking tot het soort beveiligers dat het bedrijf wilt inhuren. Een professioneel beveiligingsbedrijf die zijn beloftes nakomt en die professionele beveiliging regelt.

collectief rijden in o.a woonwijken en bedrijfsterreinen zijn werkzaamheden die bij een mobielsurveillant kan horen, men rijdt dan in een bepaalde wijk of bedrijfsterrein en houdt op die manier constant toezicht. Bedrijfsbeveiligingsdienst verricht haar werkzaamheden in een eigen bedrijf, waarbij het beveiligen zich richt op zowel de eigen werknemers als op bezoekers.

Er zijn in de Wpbr een aantal voorwaarden opgenomen wanneer een beveiligingsorganisatie in stand gehouden mag worden en wanneer iemand beveiligingswerkzaamheden mag verrichten. De werkzaamheden moeten voor aanvang in een gemeenten aangemeld en bekend zijn bij de korpschef van politie.

Objectbeveiliging voor bedrijven

Met professionele objectbeveiliging de veiligheid van uw bedrijf waarborgen tijdens en buiten kantooruren. Bescherm uw bedrijf, personeel en klanten door het inzetten van objectbeveiliging. Onder objectbeveiliging valt onder andere het beheren van sleutels met als doel te voorkomen dat sleutels in verkeerde handen terechtkomen. Objectbeveiliging zorgt ervoor dat uw bedrijf tijdens en buiten kantooruren wordt beveiligd tegen diefstal, fraude en vernieling. Een goedeobjectbeveiliging is daarom een belangrijk onderdeel van de veiligheid van een bedrijf of andere organisatie.

Objectbeveiliging omvat verschillende beveiligings-, receptie- en portierdiensten, en kan hulpverlening bij (bedrijfs)ongevallen van groot belang zijn. Het uitvoeren van controlerondes is hierbij ook een belangrijke taak. Op de door jou gewenste tijden wordt een controleronde uitgevoerd, zodat een constante en goede objectbeveiliging verzekerd is. Het belangrijkste bij objectbeveiliging hoort is het tegengaan van onregelmatigheden en het signaleren van situaties die mogelijk schade kunnen veroorzaken. Ook werkzaamheden die gerelateerd zijn aan objectbeveiliging worden uitgevoerd door beveiligingsbedrijven.

Wat zijn de algemene taken van een objectbeveiliger?

 • Receptiediensten
 • Mobiele surveillance
 • Sluitrondes
 • Continue controle uitvoeren
 • Controle van goederen
 • Alarmopvolging

Evenementenbeveiliger

Een evenementenbeveiliger is een beveiliger die zich beroepsmatig bezighoudt met de beveiliging van publieksevenementen. De werkzaamheden alsmede het specifieke soort publiek waarmee een evenementenbeveiliger te maken krijgt is gelieerd aan de diverse evenementen. De evenementenbeveiliger moet daarom beschikken over specifieke kennis en vaardigheden ten aanzien van het beveiligen van publieksevenementen. Je moet dus beschikken over goede communicatieve- en sociale vaardigheden.

Wanneer er zich onverhoopt een incident voordoet op een evenement moet de evenementenbeveiliger snel kunnen schakelen. Het is veelal een complexe samenwerking van vele evenementenbeveiligers met verschillende taken en verantwoordelijkheden. De evenementenbeveiliger moet mentaal en fysiek weerbaar zijn, en doorbijten als het tegenzit en moet snel waarnemen als de situatie wijzigt en dan overgaan tot de juiste actie.

Evenementenbeveiligers bieden basishulpverlening wanneer de veiligheid of gezondheid van bezoekers of medewerkers in gevaar is. Een fijne sfeer op het evenement is een van de doelen van evenementenbeveiliger.

Wat zijn de algemene taken van een evenementenbeveiliger?

 • Toegangscontrole
 • Bewaken van statische posities (een postitie constant in de gaten houden, bijvoorbeeld de main-stage)
 • Surveilleren
 • Hulpverlening
 • Crowd Control (zorgen voor alternatieve routes bij drukte)
 • Service

 

Ga voor meer informatie over de werkzaamheden van beveiligers naar Diskus.be

Beveilig uw woning!

Met een beveiligingssysteem beschermt u uzelf en uw familieleden, maar ook uw inboedel en woning. Particuliere woningen met een kostbare inboedel hebben vanwege verzekeringseisen veelal een beveiligingssysteem nodig in een hogere risicoklasse. Een paar extra ogen voor het beveiligen van uw tuin of toegang naar uw woning door nachtzicht bewakingscamera’s.

Een Alarmsysteem biedt gemoedsrust voor u dat uw bedrijf of woning wordt beschermd tegen inbraak, indringers, en diefstal. Daarnaast is goede brandbeveiliging onmisbaar in iedere woning. De beveiliging van uw huis kan dus op verschillende manieren. We lichten de volgende drie voor u uit:

 • Brandbeveiliging
 • Alarmsystemen
 • Inbraakpreventie

Brandbeveiliging

Op het gebied van brandbeveiliging is er een groot assortiment aan materialen die handig zijn om uw huis brandveilig te maken. Denk bijvoorbeeld aan detectieapparatuur, portofoons, ademlucht, veiligheidsmiddelen, brandblusmaterialen en nog heel veel meer.

Het nemen van brandveiligheid maatregelen is geen luxe, maar noodzaak voor elk huis en bedrijfspand. Hiermee vergroot je namelijk niet alleen uw veiligheid en die van uw werknemers, maar ook de continuïteit van uw bedrijf.
Bij het vroegtijdig inwerking treden van de brandbestrijdingsinstallaties blijft de schade in uw pand beperkt en de persoonlijke veiligheid wordt vergroot. Door risicogericht benaderen van brandveiligheid kunnen diverse systemen tot de oplossing leiden.

Brandpreventie prijzen

Bedrijven zijn verplicht om aan brandpreventie te doen en brandveiligheidsmiddelen in het bedrijf te hebben. In huis is dat niet verplicht, maar het is goede zaak zijn om op zijn minst een basis brandpreventie in huis te hebben. Verzekeringen dringen ook steeds meer aan op een brandpreventiepakket in huis, immers niemand zit te wachten op schade.

U doet er dus goed aan om uw woning te voorzien van goede brandpreventie, maar wat is verstandig voor uw situatie, en wat zijn de kosten van brandpreventie? De prijzen van brandpreventie wisselen en zijn afhankelijk van de eisen die u aan brandbeveiliging stelt en voor welke ruimte u het nodig heeft.

Soort brandpreventie Gemiddelde kosten
Rookmelder €5 – €70
Brandblusser €25 – €110
Blusdeken €7,50 – € 100
Vluchtladder €45 – €100

De prijzen variëren heel erg zoals u kunt zien. Dit komt door de verschillende merken op de markt. De ene rookmelder kost een paar euro’s, maar de andere kan al meer dan €50 zijn.

Alarmsystemen

Met een alarmsysteem kun je met een gerust hart je huis achter laten. Bescherm uw huis en inboedel daarom tegen inbraak en brand met een gecertificeerd alarmsysteem. Een alarmsysteem kan uit verschillende artikelen bestaan. Voordat je een alarmsysteem kiest is het goed om te bedenken hoe jij gealarmeerd wilt worden. Zo is er voor iedereen een gepast alarmsysteem van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Uiteraard kan een monteur ook bij u thuis komen om het alarmsysteem aan te sluiten.

Bij echt kwalitatief goeie alarmsysteem, is het systeem ook nog eens veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen. Daarnaast is een alarmsysteem huren of kopen is beide mogelijk, net wat u prettig vindt. Gaat het alarmsysteem af, dan ziet de alarmcentrale dat meteen. Voeg een camera toe aan het draadloos alarmsysteem en je kunt live beelden van je huis bekijken.

Alarmsystemen prijzen

Met een alarmsysteem kun je met een gerust hart je huis achter laten. Bescherm uw huis en inboedel daarom tegen inbraak en brand met een gecertificeerd alarmsysteem. Een alarmsysteem kan uit verschillende artikelen bestaan. Voordat je een alarmsysteem kiest is het goed om te bedenken hoe jij gealarmeerd wilt worden. Zo is er voor iedereen een gepast alarmsysteem van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Uiteraard kan een monteur ook bij u thuis komen om het alarmsysteem aan te sluiten.

Bij echt kwalitatief goeie alarmsysteem, is het systeem ook nog eens veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen. Daarnaast is een alarmsysteem huren of kopen is beide mogelijk, net wat u prettig vindt. Gaat het alarmsysteem af, dan ziet de alarmcentrale dat meteen. Voeg een camera toe aan het draadloos alarmsysteem en je kunt live beelden van je huis bekijken.

Soort alarmsysteem Gemiddelde prijs
Bekabeld (basis) €1000 – €1200
Bekabeld (uitgebreid) €1600 – €1750
Draadloos (basis) €750 – €1000
Draadloos (uitgebreid) €1200 -€1350
Hybride €1000 – €1200

Deze prijs is berekend d.m.v. alarmsystemen bij erkende specialisten, inclusief plaatsing en btw.

Inbraakpreventie

Als het om inbraakpreventie gaat denkt een elektricien vooral aan elektronische beveiliging als camerasystemen en alarmsystemen. Een aannemer zal voornamelijk goed zijn in bouwkundige inbraakpreventie zoals glas, sloten, deuren, etc. Wij zijn ervan overtuigd dat goede inbraakpreventie zich kenmerkt door een mix van bouwkundige- en elektronische oplossingen.

Inbraakpreventie bestaat uit vele manieren om uw huis en dierbaren beter te beschermen en te zorgen voor een veilig gevoel. Met inbraakpreventie zorgt u ervoor dat een inbreker niet ongestoord en ongezien zijn gang kan gaan. De prijs van inbraakpreventie hangt niet alleen af van de soort inbraakpreventie die u kiest, maar ook van de specialist die u in de arm neemt. Hang- en sluitwerk is een belangrijk onderdeel van inbraakpreventie. Bij inbraakpreventie heb je verschillende pakketten. Hoe groter het pakket, hoe groter de inhoud. We lichten er een aantal voor u uit:

 • Standaard pakket: Raam- en deurbeveiliging en een alarmsysteem
 • Uitgebreid pakket: Raam- en deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabeveiliging
 • Compleet pakket: Raam- en deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik

Prijzen per pakket

Soort pakket Gemiddelde prijzen
Standaard €1000 – €1200
Uitgebreid  €1750 – €2000
Compleet €2300 – €2500

 

Interessante link